ÜYELİK GİRİŞİ
KATEGORİLER
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam37
Toplam Ziyaret3315995
Takvim

KARMA SORULAR 5/1

'Ilgaz Dağı, koca Ilgaz Dağı, ne güzel ne heybetli idi. Şimdi Çankırı'ya bayır bayır inmeye başlamıştık. Çamlıklar seyrekleşiyor, kırmızı topraklı tepeler sıra sıra uzanıyordu. Başımı arkaya çevirip baktım. Anadolu'nun bu yüksek dağı, bu eşsiz ormanlığı aynı büyüklük ve güzellikle yerinde duruyordu.'

1. Parçaya göre aşağıdakilerden hangisi Ilgaz Dağı'nın özelliklerinden değildir?
a. Tepelerinin sıra sıra dizilmesi
b. Yüksek bir dağ olması
c. Su kaynaklarının çok olması
d. Ormanlıklarla kaplı olması

2. Ilgaz Dağı'nın yazar üzerinde bıraktığı etki aşağıdakilerden hangisidir?
a. Merak
b. Hayret
c. Hayranlık
d. Şaşkınlık

3. Aşağıdaki nehir adlarından hangisi kalın seslilerden meydana gelmiştir?
a. Çoruh
b. Menderes
c. Meriç
d. Gediz

4. Aşağıdakilerden hangisi büyük sesli uyumuna uymaz?
a. Güneşlik
b. Ötüyor
c. Bulaşık
d. Verimli

5. 'Konunun anlaşılması için her öğrenciye ikişer ödev verildi' Cümlesinin hangi kelimesinde 'kaynaştırma sesli' kullanılmamıştır?
a. Konunun
b. Anlaşılması
c. İkişer
d. Verildi.

6. Düz sesli harfler hangileridir?
a. ı-i-u-ü
b. o-ö-u-ü
c. a-e-ı-i
d. a-e-ı-u

7. Aşağıdaki kelimelerin hangisi sesli bir harfle başlayan bir ek aldığında sonundaki sesli yumuşar?
a. Resim
b. Karton
c. Bıçak
d. Demir

8. Aşağıdaki kelimelerin hangisine, sesli ekle başlayan bir ek getirildiğinde son harfi yumuşar?
a. Millet
b. Kayık
c. Siyah
d. Yulaf

9. Türkçe'de kelime sonlarında bulunmayan harfler aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?
a. p,ç,t,k
b. a,ı,u,o
c. m,n,z,y
d. b,c,d,g

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yoktur?
a. Kitabını bana uzattı.
b. Kirlenen üstünü temizledi.
c. Geniş ovayı seyretti.
d. Ezberinden şiir okudu.

11. Aşağıdakilerden hangisi birleşik kelime değildir?
a. Açıkgöz
b. Hiçbir
c. Maneviyat
d. Devekuşu

12. 'Bakıyordu' sözünün kökü nedir??
a. Bakmak
b. Bakıyor
c. Bak
d. Bakar

13. Aşağıdaki kelimelerden hangisi türemiş değildir?
a. Gazeteci
b. Kelebek
c. Kömürlük
d. Okuma

14. Aşağıdaki kelimelerden hangisi yapım eki almıştır?
a. Yazdı
b. Olmuş
c. Karanfil
d. Dişçi

15. 'Okul- öğrenci' kelimeleri arasında bir ilişki vardır. 'Fabrika' kelimesiyle aşağıdakilerden hangisi arasında buna benzer bir ilişki vardır?
a. Makine
b. Patron
c. İşçi
d. Ürün

16. 'Cesaretli' kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
a. Korkak
b. Girişken
c. Sessiz
d. Uyanık

17. Söyleyeni belli olan kısa ve özlü sözlere ne ad verilir?
a. Atasözü
b. Özdeyiş-vecize
c. Terim
d. Deyim

18. Aşağıdakilerden hangisi atasözü değildir?
a. Parayı veren düdüğü çalar
b. Komşu komşunun külüne muhtaçtır
c. Demir tavında dövülür
d. Çalışkan insanı herkes sever

19. Aşağıdakilerden hangisi isim tamlamasıdır?
a. Küçük tilki
b. Çeyrek ekmek
c. Çantanın sapı
d. Yaramaz çocuk

20. 'Akacak kan damarda durmaz' Atasözünde hangi kelime sıfattır?
a. Durmaz
b. Kan
c. Akacak
d. Damarda

CEVAPLAR  1C    2C   3A  4B   5D   6C  7C   8B   9D  10C   11C  12A  13B  14D  15C    16A  17B  18D   19C  20C

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR


  EĞİTİM  -  ÖĞRETİM
 KONU ANLATIMLARI
 İNGİLİZCE  TESTLER
 YAZILI SORULARI 4-8
 HİKAYE -MASALLAR
 ETKİNLİKLER  1 -  5
    
 TEOG SBS PYBS OKS
 SUNULAR VİDEOLAR
 ANİMASYONLAR
 SORU BANKASI  1-8
 MAT.SORU BANKASI
 OYUN, YARIŞMALAR
 DİLBİLGİSİ  -  İMLA
 ONLİNE TESTLER
 TÜM   DÖKÜMANLAR
 MATE. VİDEO  SUNU
    
 KOMİK BİLMECELER
 KIZILCASÖĞÜT İÖO
 ÖĞRENCİLERİM KİO
 SINIFIM - OYUNLAR
 4  İŞLEM  SUNULARI
 BAYRAM    ŞİİRLERİ
 SİTE HTML KODLARI
 OKULŞARKISÖZLERİ
  LİNKLER
........
SİTENE EKLEEğitim Siteleri
CANLI RADYO DİNLE
TESTİMİZ.COM
.
YUKSEL UGURLUOGLU
..
    SİTE İSTATİSTİKLERİ    
Üye 5.019Max.Çevrimiçi 115
     Son Üye Gündüz Aktürk
     ÇOĞUL ZİYARETÇİ SAYISI
Sayaç

Reklam
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar6.13176.1563
Euro6.94526.9731