ÜYELİK GİRİŞİ
KATEGORİLER
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret3270138

CANLILAR - ENERJİ

1. Ayağına paslı çivi batan kişi hangi hastalığa yakalanabilir?
a. Çocuk felci
b. Dizanteri
c. Tetanos
d. Kolera

2. Aşağıdakilerden hangisi göğüs boşluğundadır?
a. Böbrek
b. Karaciğer
c. Akciğer
d. Mide

3. Aşağıdakilerden hangisinde cisme hareket enerjisi (kinetik enerji) kazandırılmıştır?
a. Isıtılmış gaz
b. Kurulmuş bir saat yayı
c. Yükseğe çıkarılmış bir cisim
d. Gerilmiş bir lastik

4. Dağın yamacında bağıran bir çocuk sesinin yankısını 4 saniye sonra duyuyor. Sesin havada yayılma hızı 340 m/sn olduğuna göre çocuk dağdan kaç metre uzaktadır?
a. 1360
b. 680
c. 170
d. 85

5. Kulakta, ses titreşimini alan duyu hücrelerinin bulunduğu yer neresidir?
a. Yarım daire kanalları
b. Kulak zarı
c. Östaki borusu
d. Salyangoz

6. Aşağıdakilerden hangisi güneş ışığını renklere ayırır?
a. Kalın kenarlı mercek
b. Düz ayna
c. Prizma
d. Tümsek ayna

7. Gözün hangi kısmı, bir cismin görüntüsünü ağ tabaka üzerine düşürmede esas rol oynar?
a. İris
b. Saydam tabaka
c. Göz merceği
d. Göz bebeği

8. Büyüteç yapımında hangi mercekler kullanılır?
a. Kalın kenarlı
b. İnce kenarlı
c. Kalın ve ince kenarlı
d. Hepsi

9. Maddenin kendi üzerine düşen ışık ışınlarını tutması olayın ne denir?
a. Yalıtım
b. Işıma
c. Konveksiyon
d. Soğurma

10. Aşağıdakilerden hangisi kara melteminin oluş nedenlerinden biridir?
a. Karaların denizlerden daha geç soğuması
b. Denizlerin karalardan daha çabuk ısınması
c. Denizdeki basıncın karadakinden yüksek olması
d. Karadaki basıncın denizdekinden yüksek olması

11. Aşağıdakilerden hangisinin kaynağı güneş enerjisi değildir?
a. Bitkilerde besinlerin topladığı iç enerji
b. Yağmur ile barajlar ve biriken su deposu
c. Makinenin çalışmasını sağlayan enerji
d. Suyun buharlaşmasını sağlayan enerji

12. Aşağıdakilerden hangisi maddelerin ortak özelliklerindendir?
a. Aynı ölçüde sıkıştırılabilme
b. Eşit ağırlıktaki atomlardan oluşma
c. Hal değiştirebilme
d. Serbest hareketli moleküllerden oluşma

13. 'Hal değiştirmenin' doğru tanımı hangisidir?
a. Isı alış-verişi sırasında maddenin; bir halden diğerine geçmesidir
b. Maddenin özelliğinin değişmesidir
c. Maddenin özelliğini korumasıdır
d. Maddenin kimyasal değişikliğe uğramasıdır

14. Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisi üretmez?
a. Jeneratör
b. Transformatör
c. Dinamo
d. Pil

15. Hangi seçenekte verilenlerin tamamı enerji verici besinlerdir?
a. Madensel madde, su, protein
b. Vitamin, protein, şeker
c. Şeker, nişasta, yağ
d. Yağ, vitamin, su

16. 1.Aşağıda verilenlerden hangisi bitkileri hayvanlardan ayıran en belirgin özelliktir?

çoğalma
büyüme
hareket
solunum


17. 2.Aşağıdakilerden hangisi canlıların özelliklerinden değildir?

büyüme
beslenme
erime
üreme


18. 3.Sütten yoğurt oluşmasına neden olan aşağıdakilerden hangisidir?

mantarlar
bakteriler
hayvanlar
bitkiler


19. Aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Solucanın yaşam alanı toprak altındadır.
Her canlının kendine özgü bir yaşam alanı vardır.
Serçe canlı bir varlık,bakteri cansız bir varlıktır.
Mikroskop gözle görülemeyecek kadar küçük canlıları görmemize yarar.


20. Çevremizi korumak ve geliştirmek için aşağıda verilenlerden hangisi bireysel sorumluluğumuz sayılmaz?

Yere tüküren insanları uyarmak.
Çöpleri çöp kutusuna atmak.
Suyu ve elektriği gereksiz kullanmamak
Her sabah çöp arabalarıyla çevremizdeki bütün çöpleri toplamak.

CEVAPLAR 1C    2C  3A  4B   5D   6C  7C   8B   9D  10C   11C   12C    13B   14C   15C 16C  17C   18B   19C  20D

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR


  EĞİTİM - ÖĞRETİM
 KONU ANLATIMLARI
 İNGİLİZCE  TESTLER
 YAZILI SORULARI 4-8
 HİKAYE -MASALLAR
 ETKİNLİKLER  1 -  5
    
 TEOG SBS PYBS OKS
 SUNULAR VİDEOLAR
 ANİMASYONLAR
 SORU BANKASI  1-8
 MAT.SORU BANKASI
 OYUN, YARIŞMALAR
 DİLBİLGİSİ  -  İMLA
 ONLİNE TESTLER
 TÜM   DÖKÜMANLAR
 MATE. VİDEO  SUNU
    
 KOMİK BİLMECELER
 KIZILCASÖĞÜT İÖO
 ÖĞRENCİLERİM KİO
 SINIFIM - OYUNLAR
 4  İŞLEM  SUNULARI
 BAYRAM    ŞİİRLERİ
 SİTE HTML KODLARI
 OKULŞARKISÖZLERİ
  LİNKLER
........
.
YUKSEL UGURLUOGLU
..
    SİTE İSTATİSTİKLERİ    
Üye 5.010Max.Çevrimiçi 115
        Son Üye SERPİL KILIÇ
     ÇOĞUL ZİYARETÇİ SAYISI
Sayaç